schutting plaatsen

Houten schutting laten plaatsen

Wil je een houten schutting laten plaatsen? Dan ben je verzekerd van een erfafscheiding met een natuurlijke uitstraling. De planken met houtnerven tonen zeer sfeervol, passend bij het buitenleven. GIGA Schutting heeft een ruime keuze in schuttingen, met verschillende houtsoorten. Betaalbare schuttingen van hoge kwaliteit grenen, Scandinavisch vuren, geschaafd of ruw Douglas hout. Het is gemakkelijk te combineren met andere materialen. Zo is GIGA Schutting gespecialiseerd in hout-beton schuttingen, met een betonnen onderplaat en betonnen palen. Het zorgt ervoor dat de schutting een lange levensduur heeft en er stijlvol uitziet.

Houten schutting laten plaatsen van grenen of Scandinavisch vuren

Velen kiezen bij een houten schutting laten plaatsen voor grenen, dat bekendstaat om zijn nette look, hoge kwaliteit, lange levensduur en voordelige prijs. Het stevige grenenhout van duurzaam geteelde naaldbomen uit (vooral) Europa en Noord-Amerika is weerbestendig. Het wordt geïmpregneerd om houtrot te voorkomen. GIGA Schutting heeft grenen schuttingdelen met 21 planken die vrijwel geen doorkijk hebben. Onze ervaren schuttingzetters plaatsen ze met betonnen palen en betonnen onderplaat en poort in verschillende hoogtes.

Een schutting gemaakt van red class (cedar) hout is een prachtige en duurzame optie voor jouw tuin. Dit type hout is resistent tegen rotting en insecten, en houdt zijn kleur goed. Bovendien is het erg gemakkelijk te onderhouden en isoleert het goed. Een schutting van red class zal zorgen voor jarenlang plezier en privé in uw tuin.

schutting plaatsen privacy

Schutting van sterk Douglas hout combineren met beton

Je kunt ook een mooie, houten schutting laten plaatsen door GIGA Schutting van geschaafd Douglas of ruw Douglas hout. Dit is een van de sterkste Europese houtsoorten, die in het oog springt door zijn warme, roze-achtige kleur die in de loop der tijd mooi vergrijst. De schutting van naaldbomenhout behoudt na de natuurlijke verkleuring zijn aantrekkelijke houtvlam. De schuttingdelen van geschaafd Douglas hebben 21 planken, terwijl de schuttingen van ruw Douglas uit 19 planken bestaan. Waar een ruw Douglas scherm geen onderhoud nodig heeft, verleng je met buitenbeits de levensduur van een geschaafd Douglas scherm.

Voor elke schuttinghoutsoort geldt dat je samen met een betonnen onderplaat (met strakke betonlook of leisteen- of rotsmotief) en betonnen palen in de kleur zwart, antraciet of grijs een stijlvolle hout-beton schutting realiseert. De monteurs van GIGA Schutting zorgen tevens voor de realisatie van extra opties, zoals oplopende en aflopende schermen, traliesschermen en vuurkorven. Neem een kijkje bij onze werkzaamheden en doe inspiratie op.

Een houten schutting plaatsen met voorafgaande inmeetservice

Als je kiest voor een houten schutting laten plaatsen, weet je zeker dat je vakwerk krijgt. Dit betaalt zich op de korte en lange termijn terug. Zo heeft GIGA Schutting een inmeetservice, waarbij een van onze ervaren monteurs langskomt om alle maten op te nemen en het aantal strekkende meters en hoeken te bepalen. Dankzij de juiste gegevens, bestel en betaal je nooit te veel voor de benodigde materialen. De houten schutting wordt keurig waterpas gezet en stevig verankerd. Je krijgt deskundig en eerlijk advies over eventuele bijzonderheden, zoals plaatsing van schuttingdelen bij de waterkant of op een ondergrond met hoogteverschillen. Onze expert heeft voor elke situatie een oplossing.

schutting inclusief plaatsen in de tuin

Zelf je houten schutting samenstellen met handige online calculator

GIGA Schutting geeft je de juiste handvatten om zelf je schutting samen te stellen aan de hand van een online schuttingcalculator. Je creëert in een handomdraai je eigen, speciale houten schutting. Hier vloeit automatisch een bijbehorende prijs uit voort. Je kiest allereerst voor een standaard schutting, een schutting met een dubbele onderplaat of een schutting met luxe onderplaat. Hierna selecteer je de kleur palen en de houtsoort, om vervolgens de hoogte van de schutting, het aantal strekkende meters en het aantal hoeken in te vullen.

Wil je een houten schutting laten plaatsen met een poort, zodat je altijd toegang tot je tuin of terrein hebt? Geen probleem. Bepaal het aantal poorten, de hoogte van de poort, of het een enkele of dubbele poort moet zijn en welke draairichting de poort moet hebben. Vaak wordt gekozen voor een poort met een inbraakveilig slot en een stalen frame. GIGA Schutting gebruikt RVS bouten, moeren, schroeven en hoekbeugels bij het monteren van de schermen. Neem vrijblijvend contact op met al je vragen of verzoeken voor een houten schutting op maat.